Van 1 Şubesi

Teşkilat eğitimlerimizi 4 bölgede tamamladık

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ‘İçimize, işimize, dışımıza yolculuk’ diyerek çıktıkları yolda birçok çalışma yaptıklarını ifade ederek, “İçimize yolculuk’ta, çekirdeği çelikleştirmek için şimdiye kadar pek çok eğitim programı düzenledik. Yol haritamızın, yolculuk hedefimizin gereği olarak teşkilat eğitimine önem veriyoruz. Bu programlarımız da içimize yolculuğumuzun önemli bir parçasıdır. Sadece özlük haklarıyla, salt ücret sendikacılığıyla yetinmiyoruz. Üyemiz, ülkemiz ve yerküre için çalışıyor, ter akıtıyoruz. Sorunlardan beslenmek yerine çözümlerle güçlenmeye devam edeceğiz” dedi.

Eğitim-Bir-Sen 7. Dönem 1. Teşkilat Eğitim Programı 1. Bölge Toplantısı Van, Ağrı, Bitlis, Hakkâri, Iğdır teşkilatlarının katılımıyla Van’da; 2. Bölge Toplantısı Erzurum, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Erzincan, Kars, Muş teşkilatlarının katılımıyla Erzurum’da; 3. Bölge Toplantısı Trabzon, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize teşkilatlarının katılımıyla Trabzon’da; 4. Bölge Toplantısı Samsun, Amasya, Çorum, Sinop, Ordu, Sinop ve Tokat teşkilatlarının katılımıyla Samsun’da yapıldı.

Yol haritamızın gereği olarak birçok çalışma yaptık

‘İçimize, işimize, dışımıza yolculuk’ diyerek mottolaştırdıkları yol haritasının gereği olarak birçok çalışma yaptıklarını söyledi. Eğitimciler olarak, bir eğitim sendikası olarak, eğitime yatırım yapmaya, teşkilat eğitimine önem ve ağırlık vermeye devam ettiklerini kaydeden Yalçın, bir yandan çocukları, gençleri geleceğe hazırladıklarını, yarınlarımızın aydınlık olması için emek harcadıklarını, diğer yandan teşkilat eğitimleriyle sendikal yolculuklarını, hak, emek ve özgürlük mücadelelerinin temellerini güçlendirdiklerini vurguladı.

‘İçimize yolculuk’ta, çekirdeği çelikleştirmek için şimdiye kadar pek çok eğitim programı düzenlediklerini belirten Yalçın, şöyle devam etti: “İçimize yolculuk hedefimizin gereği olarak teşkilat eğitimine önem veriyoruz. Bu programlarımız da içimize yolculuğumuzun önemli bir parçasıdır. İşimize yolculukta, hazırladığımız raporlar, odak analizler, yaptığımız araştırmalar, süreli yayınlarımız, düzenlediğimiz sempozyumlar, bilimsel kongreler ve sözü yükseltme çalışmaları var. Dışa yolculuk hikâyemizde, kısır döngülere hapsolmamak, kararlı ve tutarlı yürüyerek hedefe adım adım ulaşmak var. Başarı var, Uluslararası Emek Örgütü’nü (ILC) kurmuş olmak var. Hepsinin üstünde büyük bir vizyon, hepsinin altında müthiş bir emek var. ILC’nin eğitim sendikaları ayağını kurmak, kurumlaşmak, kurumsallaşmak var.”

4688 sayılı Kanun ile ilgili birikmiş sorunlar bulunduğunu vurgulayan Yalçın, “Toplu sözleşmede de hüküm altında aldığımız üzere, 6 milyonu aşkın kitlenin yükünü taşıyamayan 4688 sayılı Kanun’u değiştirme zamanı gelmiştir. Toplu sözleşmenin kapsamı, süresi, süreci, tarafları, işleyişi, adil ve eşit şartlarda bir pazarlığı mümkün kılacak şekilde değiştirilmelidir. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu bağımsız karar verecek niteliğe kavuşturulmalı, örgütlenme özgürlüğünün kapsamı genişletilmeli, emeklilerin örgütlenme hakkı teslim edilmelidir. Dayanışma aidatı olan, uluslararası normlara ve evrensel ilkelere uygun bir toplu sözleşme düzeni kurulmalıdır. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Sendika olarak üzerimize düşeni yapacak, elimizden gelen katkıyı vereceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Ali Yalçın, sadece özlük haklarıyla, salt ücret sendikacılığıyla yetinmediklerini dile getirerek, sözlerini, “Üyemiz, ülkemiz ve yerküre için çalışıyor, ter akıtıyoruz. Sorunlardan beslenmek yerine çözümlerle güçlenmeye devam edeceğiz” şeklinde tamamladı.

Toplantılarda Mustafa Bostancı, Hıdır Yıldırım, Mustafa Canıtez, Raşit Eğin, Halit Ortaköy, Ahmet Günenç ve Tarkan Zengin birer sunum yaptılar.